Aktivitete|

Vlerësova punën e bërë nga 26 studentët e arkitekturës, të cilët po japin një kontribut të vlefshëm, për restaurimin e vlerave arkitektonike dhe muzeale të qytetit të Gjirokastrës. Në kuadër të funksionimit të Task-Forcës ndërinstitucionale për monumentet e kulturës, grupi i studentëve kryen rilevimin e 30 godinave karakteristike, në lagjet e ndryshme të qytetit. I falenderoj pafund sepse është një suport i madh për ne, por edhe një ndihmesë me vlerë në profesionin e tyre.Kjo është një nismë që porsa ka filluar. Me financimet e qeverisë, bashkisë, investitorëve privatë dhe bashkëpunimin me banorët do të rijetëzojmë vlerat dhe resurset e Gjirokastrës si një qytet i përbotshëm i trashëgimisë kulturore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window