Aktivitete|

Nderojmë Ditën e Flamurit, Shpalljen e Pavarësisë !
Në 28 nëntor 1912, plaku i urtë Ismail Qemali, shpalosi në Vlorë flamurin kuq e zi, duke kurorëzuar  përpjekjet shumëshekullore për pavarësi dhe fillimin e shtetit të ri shqiptar. Me pushkë dhe penë për mëmëdhenë edhe atdhetarët gjirokastritë sakrifikuan gjithçka për mëvetësinë dhe zhvillimin shoqëror të vendit. Në këtë 109-vjetor të Pavarësisë, Shqipëria është një shtet demokratik dhe i konsoliduar, ndërsa synon të bëhet pjesë e Bashkimit Europian.
Gëzuar !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window