Aktivitete|

Në 4 dhjetor 1912 patriotët gjirokastritë shpalosën flamurin kombëtar të Pavarësisë, në kalanë e Argjiros. Akti i atdhetarit Hasan Xhiku ishte kurorëzim i kontributit të patriotëve gjirokastritë, pjesë e panteonit të përpjekjeve shekullore të popullit tonë për çështjen kombëtare. Qyteti i gurtë dhe në përgjithësi treva e Gjirokastrës kanë një kontribut të veçantë në luftën dhe ngjarjet historike për liri, pavarësi dhe progres shoqëror. Gjithmonë do t’i nderojmë këto vlera, për t’ia përcjellë brezave të rinj, si modele në rrugën e zhvillimit të Gjirokastrës dhe vendit tonë.Gëzuar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close Search Window